dilluns, de febrer 20, 2006

PROJECTE “CAMINO DEL EBRO”

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre avisa als ajuntaments del tota la conca de l’imminent inici de les obres del projecte Camino del Ebro al que el CCRE ha demanat encaixar-hi el projecte del Camí de Sirga. Els responsables comarcals han instat al departament de caminos naturales del ministeri de medi ambient a que l’inici de les obres es faci precisament per la comarca amb els treballs del Camí de Sirga.

El projecte del Camino del Ebro vol equiparar-se d’alguna manera al Camino de Santiago amb l’arranjament d’un camí transversal a nivell d’Espanya que recorri totes les poblacions de la conca de l’Ebre des de Reinosa fins a mar. En el marc d’aquest projecte estatal el consell comarcal pensa que es possible encaixar-hi una bona part del camí de sirga segons que explica el titular comarcal de turisme, Óscar Bosch.

[escoltar tall de veu]

El conseller de turisme també ens ha comentat quina es la previsió per al terme de Flix en el marc del projecte del Camino del Ebro que ha d’executar la CHE, i que tot i que inicialment no esta previst tot apunta a que finalment inclogui també la ruta pel meandre.

[escoltar tall de veu]

El projecte del Camí de Sirga es la principal aposta turística que te plantejada el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i que de moment ja te un finançament assegurat per part del govern espanyol de 2 milions d’euros segons confirma mesos enrera la ministra de medi ambient Cristina Narbona.