dijous, de març 02, 2006

ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES A MÓRA D’EBRE

Móra d’Ebre serà seu a partir del setembre de la nova escola oficial d’idiomes que el departament d’educació obre a les Terres de l’Ebre, desprès de la de Tortosa i la d’Amposta. El nou centre d’ensenyament d’idiomes donarà cobertura a les comarques de la Ribera , Terra Alta i Priorat i en un principi oferirà 120 places per a cursar estudis de cicle inicial de francès i anglès. La confirmació de la notícia la va fer ahir a Móra la consellera d’educació Marta Cid després de posar la primera pedra a la llar d’infants municipal de la vila i d’inaugurar els menjadors del CEIP Lluís Viñes.

El departament d’educació ha pogut ajustar enguany els criteris poblacionals que l’any passat, per poc va impossibilitat que aquest equipament educatiu es concedís ja l’any passat, en que la ratio mínima exigida pel departament es mantenia en els 25.000 habitants. Segons la titular d’educació de la Generalitat de moment s’ofereix l’aprenentatge bàsic en anglès i francès perquè son els idiomes mes demandats i l’extensió a cursos superior dependrà de la demanda. Escoltem la consellera Marta Cid.

[
escoltar tall de veu]

Provisionalment l’escola oficial d’idiomes compartirà seu amb l’institut d’ensenyament secundari de la vila mentre que el consistori morenc construeix la seu definitiva. Aquesta infraestructura, com ha avançat el regidor de cultura Juanjo Duran, estarà en una urbanització nova.

[
escoltar tall de veu]

Marta Cid va fer l’anunci de l’escola oficial d’idiomes després d'inaugurar el menjador del CEIP Lluís Viñas de Móra d'Ebre, que ja va entrar en funcionament l'any passat. Prèviament, havia presidit l'acte de col·locació de la primera pedra de la llar d'infants municipal.

Aquesta escola bressol, que s'anomenarà La Morera, tindrà una superfície de 330 metres quadrats i capacitat per a 41 nens d'entre 0 i 3 anys. Suposarà una inversió de 373.000 euros, 355.000 dels quals seran finançats per l'administració catalana. El Govern de la Generalitat, així mateix, efectuarà una aportació anual de 1.800 euros per alumne, per contribuir al seu manteniment.

El Mapa de Llars d'Infants de Catalunya preveu la creació, fins l'any 2008, de 165 places noves a la Ribera d'Ebre. El 43% d'aquestes places, 71, ja estan compromeses en forma d'acords de ple dels ajuntaments: 41 a Móra d'Ebre, 15 a La Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre) i 15 més a Rasquera (Ribera d'Ebre).