dijous, de març 23, 2006

INAUGURACIÓ DE LA RESIDÈNCIA DE MÓRA LA NOVA

Móra la Nova ha obert les portes de la residència i centre de dia de la població. Un equipament que ofereix 30 places de residència i 20 de centre de dia i que ha requerit una inversió del departament de 2.400.000 €.

La consellera de benestar i família va inaugurar ahir aquest centre. Un projecte que va arrencar fa 12 anys amb l’anterior govern de la Generalitat i que es materialitza en aquesta legislatura. L’equipament ofereix 30 places de residència i 20 de centre de dia i ha requerit una inversió per part del departament de quasi 2 milions 400 mil euros. L’edifici s’ha construït en uns terrenys cedits per l’ajuntament. Precisament l’alcalde moranovenc Joan Sabanza mostrava la seva satisfacció per la posada en servei i la qualitat de l’equipament.

[escoltar tall de veu]

La gestió de la residència i centre de dia de Móra la Nova anirà a càrrec de la fundació Vall Paradís que en l’actualitat gestiona un total de 14 centres amb una plantilla de 600 persones.

La consellera de benestar i família ha reconegut la necessitat d’equilibrar el territori de l’Ebre en matèria de serveis socials i equipaments especialitzats i en aquest sentit ha avalat la gestió del seu departament amb la construcció de les noves residències de gent gran de Móra i Flix a la Ribera d’Ebre, ampliant la residència de Gandesa i la recent posada en funcionament del centre d’acollida i adopció de les Terres de l’Ebre inaugurat recentment, entre altres actuacions. Escoltem a Anna Simó.

[escoltar tall de veu]

Amb el centre de Móra la Nova, la Ribera d’Ebre disposa a hores d’ara de 2 residències públiques, aquesta i la de Móra d’Ebre i la privada concertada d’Ascó, en total 130 places públiques a les que a partir del 2008 s’hi afegiran les 100 places de la residència de Flix.