dilluns, de març 27, 2006

IV FESTA DE LES CIGONYES A SEBES

La bona climatologia i l’alta participació van fer de la 4ª festa de les cigonyes de Sebes, ahir, la mes nombrosa de totes les edicions i novament un èxit d’organització. 170 nadons provinents de diverses poblacions de la comarca van recollir el diploma de benvinguda. Malauradament però, l’exemplar de cigonya negra que ha fet estada a l’espai natural en 4 ocasions no es va poder veure ahir.

Amb tot Jordi Sargatal, el president de la fundació territori i paisatge de Caixa Catalunya, que ha finançat el projecte de les cigonyes de Sebes, va confirmar que la reintroducció de la cigonya negra a la reserva de Flix continua sent un projecte que es manté, i una vegada més va manifestar el seu entusiasme per aquest espai i la col·laboració de la població.

[
escoltar tall de veu]

L’optimisme de Sargatal xoca però amb la prudència dels tècnics de la reserva que des d’ara analitzaran i elaboraran el projecte de recuperació de la cigonya negra per establir-ne la seva viabilitat. Escoltem Pere Josep Jiménez.

[
escoltar tall de veu]

La festa de les cigonyes de Sebes va comptar amb la presència de Ramon Luque, director general de medi natural, que va confirmar de nou l’establiment d’un conveni estable per a la gestió de Sebes i amb el qual s’augmenta a 50.000 euros l’aportació del govern català a l’espai de Sebes.

[
escoltar tall de veu]

En el transcurs de la 4ª festa de les cigonyes també es va proclamar els guanyadors del concurs d’aparadors organitzat en col·laboració amb la unió de comerciants de Flix i sent els 3 premiats i per aquest ordre fontaneria IPG, perruqueria Diferència i cansaladeria Garcia.